De fleste av oss drømmer om sunne, spennende og smakfulle middager uken gjennom. Likevel tyr man oftere enn man liker å innrømme til lettvinte og kjedelige varianter. Jeg elsker å slå på stortromma i helgene, og planlegge den minste matdetalj med multiple retter, men må innrømme at det i hverdagene ofte serveres kjente hurtigløsninger allà fiskegrateng og raspa gulrøtter.Hverdagsmaten til familien varieres sjelden, og jeg hater stresset med å planlegge middagen i hui og hast uten en overordnet plan, men det er slik det ofte blir. Det krever tid å planlegge middager for en hel uke, og selv om jeg vet at storinnkjøp en gang i uka er superlurt, og vil spare meg for både tid og penger (ikke minst hodebry), blir det aldri helt sånn.

Dermed har vi også et konsant fullstappa kjøleskap. Først når det begynner å lukte funky, starter vi leteaksjonen etter synderen, og samtidig kaster andre varer som har passert sin beste alder. Det er da jeg lettere irritert oppdager alle de fantastiske godsakene som har gått til spille, og tenker at neste uke, da skal ting planlegges. Det blir et nytt liv, med budsjett og ukesmeny. Men når uka løper avgårde blir forsettene fort glemt, og jeg returnerer til gamle uvaner. Noen som kjenner seg igjen? Dette er stilen jeg alltid har kjørt, og jeg har lurt på om det i det hele tatt er mulig å lære en gammel særing noen nye triks? Vel, nå som jeg har oppdaget Godt Levert, så trenger jeg ikke gruble på den saken lenger. Jeg har nemlig funnet en genial løsning, som ikke krever en eneste tur i butikken

Det var med slike tanker rullende rundt i hodet mitt at den sympatiske kokken Ole Martin Alfsen dukket opp på TV forleden med reklame for sitt nye konsept: Godt levert. Her får man ingrediensene og oppskriftene til hele ukens meny ferdig levert på døren. Og alt dette til en meget hyggelig pris. Ved første tanke, vurderte jeg om det ville være et kulinarisk nederlag å gå for en slik ferdigpakke-løsning. Samtidig har tidsklemma satt meg i en vanskelig situasjon, og dersom pakken inneholder kvalitetsvarer, og på toppen gir meg en liten gastronomisk utfordring, så er jo dette en vinn-vinn situasjon.

Dagen etter sto det 2 esker fra Godt Levert på døren, og jeg kastet meg ut i matlagingen. Etter å ha gjennomført første oppskrift fikk jeg en følelse av å være tilbake i MasterChef, men uten stresset. En spennende «mysterybox» -opplevelse, hvor man ikke aner inneholdet, men må gjøre sitt beste ut fra de ingredisensene man har fått utdelt. Oppskriftene var enkle og forståelige, og ble fulgt til punkt og prikke, og når familien kom til middagsbordet en halvtime senere, var reaksjonene udelt positive. Torsk med feta og sitronpoteter fikk beskrivelser som «smakfullt»,» deilig», «nam» og «sunt», gjorde dette til en vellykket opplevelse. Ved siden av å få alle råvarene og oppskriftene ferdig levert på døren, kan man skape et slags MasterChef-event hjemme, hvor familiemedlemmer i tur og orden lærer seg å følge oppskrifter, og lage spennende middager til hele familien. Sånt blir det god stemning av!

Torsk med feta og sitronpoteter

4 personer

Du trenger:

 • 7-800 g vasket potet
 • 1/4 dl olivenolje
 • salt og pepper
 • 2-4 fedd hvitløk
 • 1 rødløk – i båter
 • 2 tomater – i båter
 • 1 rød paprika – i strimler
 • 1 grønn paprika – i strimler
 • Saften av 1/2 sitron
 • 1 pk/glass fetaost i terninger – smuldres
 • Evt. noen sorte oliven hvis du har
 • 1 bunt bladpersille
 • salt og pepper
 • 650 g torskefilet i posjonsstykker
 • salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 225 grader varmluft. Skjær potetene i tynne skiver og legg de over i vann ettersom de ferdigkuttes. Tørk på et rent klede og legg i en langpanne. Bland med olje og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen å la de bake i 15 minutter.
 2. Kutt paprika i strimler og rødløk og tomat i tynne skiver eller båter. Etter 15 minutter vender du om på potetene, og legger i paprika, tomat, hvitløk og rødløk. Bland godt og sett inn i ovnen igjen i 10 minutter.
 3. Smuldre fetaosten og krydre fisken med salt og pepper. Klem sitronsaft i en kopp og riv evt. litt sitronskall. Hakk persille. Etter 10 minutter, ta ut formen og dryss over fetaost, (og litt oliven hvis du har) og hell ønsket mengde sitron over potetene. Legg fisken på toppen.
 4. Sett tilbake formen i ovnen å la det bake i ytterligere 7-10 minutter.
 5. Servér med et dryss persille, evt. litt ekstra sitronsaft, revet sitronskall og litt kaldpresset olivenolje.

Av Jørn Hoel/Foto:Stian Broch

 

Bli med på praten! 3 kommentarer

 1. Spennende! Har vurdert det selv – men det krever at familien er helt med på det og at de også trår til noen ganger 🙂

  Svar
 2. Fantastisk god rett, lett og lage – men jeg bytta ut poteter med søtpoteter.
  Har også prøvd den med laks istedet for torsk.

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Historier, Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,