Da påsken hadde passert, og sommervarmen rullet inn over Oslo, dukket det opp en svært så hyggelig innbydelse fra Grillsjefene på Kampen. Normalt ville jeg ha vært skeptisk til en invitasjon fra to slike røslige tungvektere, men siden dette var de premierte Grillsjefene, som i tillegg er det hotteste på grillkokk-himmelen, var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til denne lunsjen. Dessuten er det ingenting som er så deilig som vårens første «jomfru-grilling», når man har trasket vinteren lang og lengtet etter sol, sommer og duften fra en nytent grill. Jeg tok med meg min gode kamerat Jan Villard, som også er Trøffelhelt av hele sitt hjerte. Idet vi parkerte bilen, kjente vi røyken av mesquite-pellets pirre neseborene. I hagen ventet tvillingbrødrene Espen og Petter Gullikstad, som driver det nye konseptet «Grillsjefen«.

Det er et nytt catering-tilbud til dem som ønsker ekte BBQ-mat i egen hage. Da tropper de opp med griller og råvarer og forvandler hagen din til et BBQ-Mekka. Det er et ettertaktet konsept om dagen, både for private og bedrifter. Det startet med at Petter vant Hjemmekokk-lauget som ble frontet av Jernia og Eyvind Hellstrøm for to år siden. De eneggede tvillingene ble bitt så kraftig av «grill-basillen», at de sa opp dagjobbene sine for å dyrke grillkonseptet på fulltid. Nå kan man finne dem på ulike arrangementer rundt om i landet, der de tryller på grillen for kjente merkevarer som Salma laks, Stange kylling, Prima Jæren og Dybvik klippfisk. Kjendiser som Olav Tufte, Petter Northug og Terje Håkonsen er fornøyde kunder, og sist høst møtte jeg dem da de laget middag i bryllupet til Monika Nordli og Steinar Albrigtsen. Her fikk de trampeklapp av 100 stappmette gjester.

20140424_142956

Når jeg sto i hagen deres på Kampen, hadde jeg unngått å spise i forkant da det ante meg at det ikke akkurat var en brent grillpølse jeg skulle serveres. Jeg var som vanlig skrubbsulten, BBQ-gutta serverte oss umiddelbart diggbare småretter som de hadde forberedt på en av grillene i hagen. Gutta boblet over av iver og entusiasme, og serverte brett på brett med godsaker. Kameraten min Jan, spiste for livet, mens jeg prøvde å huske at jeg hadde en treningsavtale senere. Gutta kastet selv innpå Moink boller og kyllingvinger, mens de ivrig fortalte om grillsuksessen som avløste gulvslipingen de drev med før.

– For oss er grillmat en livsstil. Vi eter BBQ høst, vinter, vår og sommer. Det er alltid like riktig, smilte eldstemann Petter, som er født 10 minutter før lillebroren sin. Mens jeg med kjeften full av mat, mumlet meg hjertens enig.

Undertegnede med kompis droppet trening og alle andre planlagte avtaler. Fatene til Grillsjefene var fullstendig uimotståelig der de rant over av deilige hjemmelagde BBQ-fristelser. Helseprosjektet jeg kjører på Nitimen sammen med Volvats medisinske senter, holdt på å ryke denne varme formiddagen på Kampen i Oslo. Men sånn grillmat er verdt ett hjerteinfarkt eller to til..minst.

Her er noen oppskrifter som gjør deg til sommerens grillgud!

20140424_113008

MOINK Balls

MOINK = moo + oink = storfe + svin. Hvis du har en egen favorittoppskrift på kjøttkaker, bruker du den, men her vår.

Du trenger:

 • 24 skiver bacon
 • 400 g karbonadedeig
 • 400 g kjøttdeig
 • 1 gul løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 1,5 dl melk
 • 4 skiver loff uten skorpe
 • salt
 • kvernet pepper
 • BBQ saus, lag egen eller kjøp din favoritt.
 • Treflis fra epletre

Slik gjør du:

 1. Legg brød og melk i en bolle, la de ligge i 10 minutter
 2. Finhakk løk og hvitløk
 3. Bland brød, løk og hvitløk inn i deigen. Krydre med salt og pepper.
 4. Trill ut i 24 like store boller
 5. 1 skive bacon pr kjøttbolle, snur den rundt, fest den med en tannpirker.
 6. Legg de på indirekte varme på grillen ca 180 grader i 20 minutter.
 7. Legg treflis fra epletre direkte på  det glødende kullet, sett på lokket på grillen. Da får du en herlig røykaroma.
 8. Etter 20 minutter løfter du lokket å pensler bollene med BBQ saus, la de ligge 10 minutter til.

 BBQ saus

Du trenger:

 • 8 dl ketchup, din favoritt eller egen produserte.
 • 3 dl brunt sukker
 • 1 dl hvit eddik
 • 1 dl honning
 • 0.7 dl soyasaus
 • 3 ts malt ingefær
 • 3 ts salt
 • 4 ts Dijon sennep
 • 2 ts cayenne malt
 • 4 ts hvitløk flak/malt
 • Grovt kvernet pepper

Slik gjør du:

 1. Bland alt sammen i en kjele, la den putre i ca 30 minutter

20140424_111806

Bacon wrap piquillo

Pimientos del piquillo fylt med jalapeno ost og chilipølse, pakket inn i bacon

Du trenger:

 • 12 stk Pimientos del piquillo (grillet og hermetisert paprika)
 • 1 stk jalapeno
 • 1 boks kremost
 • 4 chilipølse
 • 12 skiver bacon

Slik gjør du:

 1. Finhakk jalapenoen, bland den inn med kremosten.
 2. Skjær pølsene så de passer størrelsen til paprikaen
 3. Fyll paprikaen med kremost og 1 pølsebit, pakk paprikaen inn i bacon.
 4. Legges på indirekte varme på grillen 180 grader, 15 minutter

20140424_124410

Bli med på praten! 2 kommentarer

 1. Lurer veldig på hva denne maten smaker::)) Hilsen mammaen til tvillingene

  Svar
  • Hei mammaen til tvillingene! Du må jo bare øyeblikkelog be guttene om å få en slik grilllunsj som vi fikk for noen uker siden. Det smaker og det smaker, og noen av oppskriftene står for tur, og skal snart testes hjemme på grillen. Guttene er flinke, i tillegg til at de er så likanes.Så skynd deg bortom dem!
   hilsen jørn

   Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,