IMG_1800Her er en nydelig, frisk appelsinostekake som lages uten baking i ovn.
Om du har et godt forhold til appelsiner og ostekaker, så er dette en mager variant som er verd å prøve. De vakre fargene gjør den uimotståelig.

God påske!

Bunn:

1 plate mørk sjokolade 70%
2 ss sterk kaffe
4-6 ss saft av appelsin
2 dl havregryn, lett ristet i tørr panne
8 valnøtter, finhakket

Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland i havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse. Klem massen ut i bunnen av en kakeform (24 cm), kledd med bakepapir (da er det lettere å få ut kaken når den er ferdig).
Sett den kjølig.

Gelélokk og ostekrem

3 vanlige appelsiner
1 rød appelsin

2 pakker appelsingelé
ca 1 dl appelsinsaft
1 beger (3dl) cottagecheese ( Her kan du bruke Laktosefri )
1 beger(3dl) vaniljekesam ( Her kan du bruke Kesam UTEN Vanilje Mager)

Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften du får.

Lag gelé med halv mengde væske. Erstatt ca 1 dl av vannet med silt appelsinsaft. Avkjøl geleen litt.

Kjør cottagecheese til en glatt masse. Bruk en hurtighakker eller stavmikser. Bland cottagecheesen med vaniljekesam og halvparten av geleen.
Hell massen i formen.
Sett den kald til den stivner, minst en time.

Når massen har stivnet dekkes den med appelsin og resten av geleen. Sett den til kjøling igjen.
Kaken kan med fordel lages i god tid. Gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Oppskriften er levert fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , ,