Det mest romantiske jeg vet på kjærlighetsdagen 14. februar, er å spise sprøstekte torsketunger sammen med min elskede. Torsketunger med brunet smør og gulrotsalat med appelsinsaft, og en god hvit burgunder med litt eik i seg, får mor hjemme til synge sanger hun ikke visste fantes.

Sprøstekte torsketunger 

Du trenger:

  • 20 stk torsketunger
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg, pisket
  • 2 ss panko (Japanske brødsmuler)
  • Salt og pepper
  • Olje og smør til steking
  • 5-6 gulrøtter (avhengig av størrelsen)
  • Saften av 1-3 appelsiner (avhengig sv størrelsen)
  • ½ sitron
  • 1 ss sukker/honning

   

Slik gjør du

  1. Skyll, rens og tørk torsketungene. Vend tungene først i mel tilsatt salt og pepper etter smak, så i egg og til slutt i panko. Stek de panerte torsketungene i en stekepanne med smør og olje.
  2. Skru ned varmen og etterstek i 8-10 minutter. Hell av fettet og ta vare på det.
  3. Rens gulrøttene, og risp dem på et rivjern i passende strimler. Press saften av appelsinene, bland med sitronsaften, og smak til med sukker eller honning. Visp dette godt sammen, og hell over gulrotsalaten. Blandes godt sammen, før det legges på tallerkenen.
  4. Legg de sprøstekte torsketungene rundt og hell litt av smørsjyen rundt torsketungene.
  5. Om du ønsker kan du utvide retten med litt salatblader, majonesbasert saus, osv. Fri fantasi. Det er kjærlighet uansett.

Torsketunger2

Join the conversation! 7 Comments

  1. Gleder meg til søndag, kjæresten min❤️

    Svar
  2. Hei Jørn!

    Er det ikke mye dressing du beregner til 3 gulrøtter som er tilbehør til torsketungene?

    Svar
    • Du har helt rett. Var litt trøtt og rask i vendinga den onsdags morgenen jeg lagde dette til Nitimen. Jeg brukte 3 gulrøtter til 2 pers. Lurt og justere etter størrelse og antall mengde man selv ønsker. Tusen takk for melding.

      Svar
  3. Vi er glad i torsketunger,og vil prøve oppskriften din. Men får ikke tak i Panko. Hvor skal jeg lete?

    Svar
    • Prøv i din lokale Kinabutikk eller utlandskbutikk. Der bruker jeg å kjøpe. Dersom det er vanskelig, så prøv å be din lokale butikk om hjelp.

      Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,