
Suppen som varmer inn i sjelen
Når vi trodde vinteren var over, og begynte å glede oss til vår og sommer, så kom vinteren tilbake. Sneen laver ned, og man må ut å måke seg frem til alt man driver på med. Gradstokken synker. Det er så kaldt at det ikke går an å elske i sneen heller, om så for å holde på varmen. Strømprisene øker parallelt, og det er for sent å velge ny strømleverandør eller stemme på ny regjering. Lyse dager blir mørkere. Det eneste positive jeg kom på nå, var å lage meg en suppe som varmer inn til sjelen min. Og det hjalp veldig. Kjøttsuppe med mye buljong som du kan slurpe i deg, ved siden av. Nam-nam, dette er bare djevelsk godt. Dette er retro mat på sitt beste. Sjekk ut!
KJØTTSUPPE
Du trenger:
- 4 porsjoner
- 1 lettsaltet eller lettrøykt svineknoke
- 1 liten sellerirot
- 1 liten kålrot
- 4 gulrøtter
- 1 purre eller 4-5 vårløker
- 3-4 stangselleri
- 3-4 ferske timian stilker
- 3-4 ss hakket bladpersille
- 3-4 bladpersillestilker
- 1 ss hele pepperkorn
Slik gjør du:
1. Legg svineknoken i en stor gryte. Ha i timian, persillestilker og pepper. Dekk med vann, cirka 2,5 liter, og kok opp. Underveis skummer du av overflaten med en stor øse. La knoken koke/trekke i to til tre timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av beinet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
2.Ta opp knoken, og sil kraften. Rens kjøttet for bein, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter.
3.Kok opp kraften, tilsett alle grønnsakene, og la det koke til grønnsakene er møre.
4.Legg kjøttet tilbake i suppen. Juster smaken med salt og pepper. Suppen serveres rykende varm, gjerne med brød, flatbrød og Røros smør.

Kjøttsup e godt, snart, og enkelt å lage. Dagens unge er ikke opptatt av husmannskost. God heimlagga mat e enkelt å lage. Man brukte supper til feks fisk etc. Havregrynssuppe med og uten roserog med og uten sukker og edikk. Brukte supper bla a til uer, gammelsalta sei (rødsei) og lutefisk.
Enig med verdien av husmannskost. Dessuten er det super godt. Jeg elsker det, og skulle ønske unge folk startet på kjøkkenet med dette. Det høres glimrende ut med bruken din av ulik fisk i supper.
Den prøver vi denne uken!!
Med vennlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüssen!
Ola Handberg
http://www.gourmethuset.nohttp://www.gourmethuset.no
[cid:image001.jpg@01D95672.A3A1CA10]
HANDBERG ENGROS AS
Besøksadresse: FEKJAN 7A, 1394 NESBRU
Fakturaadresse: Postboks 249, N-1379 NESBRU
Mobil +47 40 40 87 64
e-mail: ola@handberg.noola@handberg.no
[cid:image002.jpg@01D95672.A3A1CA10] [cid:image003.jpg@01D95672.A3A1CA10]
[cid:image004.jpg@01D95672.A3A1CA10] [cid:image005.jpg@01D95672.A3A1CA10]