Tidligere i år var vi på en vinsmaking hos en ny og spenennde vinimportør. Der fant vi noen nye favoritter som fortjener en plass i Trøffelhelt. Samme vinimportør leverte vin da Jørn & Jan var på vinsmakingrunde med Tilbordskjeden, det til stor jubel fra publikum.

Villabella Valpolicella DOC Ripasso Superiore (2009)

Liker du Ripasso, så vil du elske denne. Etter lufting er den klar for vilt, lam, rødt kjøtt og kraftig ost. Vi har servert denne til mange grillmåltider i år. Prøv selv med en renest mulig grilloppskrift. Et godt kjøttstykke, salt og god olivenolje etter grilling. Kjøtt hviler i minimum 15 min. Server med enkelt tilbehør, grillet paprika, poteter, stekt sopp for eksempel. Har du et mørt kjøttstykke trenger du ikke saus, bare la Ripassoen sende måltidet til et enda høyere nivå. Gud så godt!

Ok, om vinen. Den har en klar og dyp rød farge. Dufter intens frukt, kirsebær, blå-bringebær med hint av pepper og kanel. Tørr og fyldig med god struktur og smak av røde frukter, spor av syltet kirsebær og krydder (kanel, nellik og pepper).

Til 180 kroner mener vi du får VELDIG mye vin for pengene. LØP OG KJØP

  • Pris: 179,90
  • Art.no. 9397401 (Basisutvalget)
  • Alkohol: 14%
  • Serveringstemperatur ca 18 °C
  • Vinprodusent: Vigneti Villabella, www.vignetivillabella.com

LES MER 

Famiglia Marrone Piemonte Barbera 2011

Vinprodusenten Famiglia Marrone var med på vinsmakingen og fortalte om vinene. Dette er en familieeiet vingård hvor hele familien er involvert i produksjon og salg. Far og datter hadde tatt turen til Oslo for å pirre vinelskernes romantiske forhold til vingårder og faget vinproduksjon. Han, Pater Familias og styrer med tydelig fagstolthet. Hun, den som tar seg av eksport og kunder. Det er nesten umulig å ikke la seg påvirke av den ektefølte kjærlighet og pasjon de viser til sine produkter. Her er det bøtter og spann av stolthet.

Ta med deg denne kjærligheten når du prøver denne unge Barberaen. Den er herlig til semilette kjøttretter. Outstanding til pasta (typisk Italiensk enkle pastaretter) og hysterisk sammen til torsk. Noen kaller Barbera til torskevin, det er en betegnelse vi kan være enige i.

Vingården ligger lokalisert i La Morra , i hjertet av Piemonte. Markene har en gjennomsnittshøyde på 300m. Vinen er lagret på eikefat i 12 måneder deretter på flaske i 12 måneder. Vinen er drikkeklar nå men kan også lagres i 5-6 år.

Vinen er rubinrød med god fylde. Aroma av røde og mørke bær. Fyldig og saftig med hint av urter.

  • Druer 100% Barbera
  • Pris: 140,30
  • Art.no. 9831901 (Bestillingsutvalget)
  • Serveringstemperatur ca 18 °C
  • Vinprodusent: Famiglia Marrone, www.famigliamarrone.it

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Rødvin, Vin

Stikkord

, , , ,