
26. januar 2014 — Jørn Hoel
Grønne delikatesser
Små enkle retter med et grønt innhold, som først og fremst er sunt, men også nydelig på smak. Enten alene som en lunsjrett, eller i kombinasjon med ulike proteiner.
På kjøkkenet er det spennende å utforske de grønne mulighetene, og som et pluss vil dette føre deg inn på en sunnere livsstil.
TARTINE PIZZAIOLA
(Som en apetittvekker eller forrett)
Du trenger:
- 2 faste tomater, delt i to uten frø
- 2 vårløk, hakket
- 6 grønne oliven, uten stein, hakket
- 1 ss ekstra finhakket bladpersille
- extra virgin olivenolje
- 4-6 loffskiver
- 40-60 g smør
- 250 g bøffel mozzarella i tynne skiver
- salt og pepper
- hakket oregano
Slik gjør du:
- Del tomaten i to, og skrap frøene ut. Dryss salt i tomatene, og sett dem med snittflaten ned på kjøkkenpapir i 5 minutter, slik at de renner av.
- Hakk tomatene og bland med vårløk, oliven og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper og drypp med olivenolje.
- Stikk ut rundinger av loffskivene med en kakeutstikker eller et glass, og rist dem på begge sider.
- Ha smør på de ristende loffskivene, og topp med tomatblandingen. Legg en skive bøffel mozzarella oppå og ha noen dråper olivenolje oppå osten. Pynt med med oregano.