26. januar 2014

Grønne delikatesser

Små enkle retter med et grønt innhold, som først og fremst er sunt, men også nydelig på smak. Enten alene som en lunsjrett, eller i kombinasjon med ulike proteiner.

På kjøkkenet er det spennende å utforske de grønne mulighetene, og som et pluss vil dette føre deg inn på en sunnere livsstil.

JMN_6084

TARTINE PIZZAIOLA

(Som en apetittvekker eller forrett)

Du trenger:

  • 2 faste tomater, delt i to uten frø
  • 2 vårløk, hakket
  • 6 grønne oliven, uten stein, hakket
  • 1 ss ekstra finhakket bladpersille
  • extra virgin olivenolje
  • 4-6 loffskiver
  • 40-60 g smør
  • 250 g bøffel mozzarella i tynne skiver
  • salt og pepper
  • hakket oregano

Slik gjør du:

  1. Del tomaten i to, og skrap frøene ut. Dryss salt i tomatene, og sett dem med snittflaten ned på kjøkkenpapir i 5 minutter, slik at de renner av.
  2. Hakk tomatene og bland med vårløk, oliven og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper og drypp med olivenolje.
  3. Stikk ut rundinger av loffskivene med en kakeutstikker eller et glass, og rist dem på begge sider.
  4. Ha smør på de ristende loffskivene, og topp med tomatblandingen. Legg en skive bøffel mozzarella oppå og ha noen dråper olivenolje oppå osten. Pynt med med oregano.

 

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , ,