Flatstekt kylling er egentlig en gammeldags måte å steke fugl på.

Med kyllingsaks klipper du av bakbeinet, og presser kyllingen helt flat. Så steker du den i to omganger, og får skinnet skikkelig sprøtt. Siden jeg er en av dem som elsker sprøstekt skinn på min kylling, falt jeg fullstendig for denne sprø dama. For deg som leter etter alternative måter å tilberede fugl er dette en utmerket variant.

 Flatstekt kylling med sprøtt skinn

4 porsjoner

Du trenger:

 • 1 kylling
 • salt og pepper
 • 1 1/2 ss usaltet smør
 • 1 1/2 ss olivenolje
 • 2 store sjalottløk, skivet
 • 4 hvitløkfedd, knust med skinnet på
 • 2 stilker rosmarin
 • 8 salvie blader
 • 2,5 dl tørr hvitvin eller tørr sherry
 • 2,5 dl kyllingkraft
 • Saften fra ½ – 1 sitron
 • Ekstra smør til sjyen om ønskelig

Slik gjør du:

 1. Varm opp ovnen til 215 grader.
 2. Bruk kyllingsaks, og klipp av det store beinet bak på kyllingen. Klipp på siden av selve beinet på begge sidene, så nært inntil beinet som mulig, slik at du ikke mister så lite kjøtt som mulig. Ta vare på dette beinet. Snu kyllingen, brett ut lårene og press brystene ned, slik at kyllingen blir flat. Krydre kyllingen godt med salt og pepper på begge sider.
 3. Legg kyllingen i en stekepanne eller en langpanne, stor nok til å ha hele den flate kyllingen i. Smelt smøret i oljen over middels varme. Når smøret begynner å bli brunt, har du i kyllingen med skinnet ned. Press kyllingen godt ned i pannen. Brun det godt i 5-6 minutter. Ta det av varmen, og løft kyllingen forsiktig over på en skjærefjøl. Brun også det utskjærte bakbeinet. Etter dette heller du av halvparten av fettet fra stekepannen.
 4. Ha deretter sjalottløken og hvitløken oppi stekepannen, og brun til løken blir myk, omtrent 2 minutter. Ha så i rosmarin, salvie og vin. Skru opp varmen til nesten all vin er innkokt. Tilsett så kyllingkraften og smak til med sitronsaft.
 5. Hell alt over i en langpanne, om du ikke kan sette stekepannen inni ovnen. Legg kyllingen oppå, med skinn siden opp.
 6. Sett langpannen i ovnen, og stek kyllingen til den er ferdig, mellom 30-45 min.
 7. Når kyllingen er ferdig løfter du den forsiktig over på skjærefjølen igjen. Nå skal den hvile i 10 min. Uten tildekking. Hvis du dekker den til vil skinnet bli mykt.
 8. Sil sjyen fra langpannen over i en liten sauspanne. Smak til med krydder, sitronsaft og kyllingkraft. Gi dette et lite oppkok, og trekk pannen av varmen. For å få sjyen enda mer smakfull, kan du montere i noen spiseskjeer smør som røres inn. Del opp kyllingen, og server med kraft. Jeg bruker brød og en god salat til dette. Som drikke anbefaler jeg rød eller hvitburgunder, eller bare vann.IMG_5697

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,