Denne oppskriften er en av Mona Halvorsens favoritter fra hennes egen kokebok.

Mona elsker ujålete mat, og bildene i boka hennes er dessuten ikke manipulert, fordi Mona ønsker at leserne skal kunne gjenkjenne rettene når de lager dem. Det er ikke kult å jukse med mat, sier Mona til Trøffelhelt. Dette er en ekte rett, forteller hun entusiastisk, og den er kjempegod.

Fisk i kokos og karri

Du trenger:

  • 1 boks rød karripasta, helst fra en thailansk produsent
  • 4 ferske (evt.frosne) fileter av torsk, sei eller annen god hvit fisk
  • 1-2 bokser kokosmelk
  • (1 hvis du skal jevne sausen, 2 hvis du vil servere som suppe)
  • 1 pk. brekkbønner (boks kan også brukes)
  • Nøytral olje, dvs. Solsikke, soya, eller veeeeldig mild/les ”dårlig” olivenolje
  • Ris, gjerne basmati eller villrismiks
  • Maisenna
  • Urter, hvis du er glad i det, koriander eller persille

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Finn fram en wok, en litt dyp stekepanne eller en ”vid” kjele.
  3. Kutt fisken i «maffige» terninger.
  4. Hell i ca.1 dl av oljen og varm den opp til den er god og varm.
  5. Så tar du 3 toppede spiseskjeer rød karripasta og rører inn i oljen. (En god regel er at det er fint med like deler olje og karripasta.) La det surre litt slik at det frigjør alle de gode smakene i pastaen.
  6. Hell i kokosmelken og visp/kok den inn med karripastaen/oljemiksen. Rør om til du ser at det er godt blandet og det ikke fosskoker lenger.
  7. Rør ut ca. 2 teskjeer maisenna i litt vann. Ha i halvparten og vent en liten stund mens det får et oppkok, slik at du ser om sausen er tykk nok, hvis ikke har du i resten av blandingen.
  8. Skru ned varmen litt.
  9. Legg så i brekkbønnene og la dem bli tempererte du legger oppi fisketerningene.
  10. IKKE rør i maten etter dette, men VEND alt i panna/kjelen slik at alt blir kokt. La det trekke/putre litt til fisken er ferdig – når den ”flaker” seg. Det tar ca.4- 5 minutter, alt etter størrelsen på bitene.
  11. Krydre/pynt gjerne med noen urter, som koriander eller persille, og salt og pepper.
  12. Hvis du vil servere som suppe, heller du bare i en boks ekstra kokosmelk og gir beng i maisennaen, og så…voilá! Så har du en herlig fiskesuppe.
  13. Server med litt ris i suppa eller ris ved siden av den jevnede varianten. Godt brød og godt smør! Drikk gjerne et lyst og lett øl til dette, kanskje kinesisk eller thai, av de norske foretrekker jeg SMRPRTY fra Mack.

Mona mot blå vegg

Bli med på praten! 12 kommentarer

    • Hepp Åsveig, til deg også; kult med oppegående lesere. Nå kunne jeg funnet på en dårlig unnskyldning, men det var bare dårlig korrektur fra min side igår kveld. Sorry. Det skal være 4-5 minutter. Tusen takk for din oppmerksomhet. jørn

      Svar
  1. Ser deilig ut, men trekke fisk i 45 MINUTTER? Skal det være 4-5 minutter kanskje?

    Svar
    • Hepp Ingun, til deg også; kult med oppegående lesere. Nå kunne jeg funnet på en dårlig unnskyldning, men det var bare dårlig korrekturlesning fra min side igår kveld. Sorry. Det skal være 4-5 minutter. Tusen takk for din oppmerksomhet. jørn

      Svar
  2. Skal vel stå 4-5 minutter, og ikke 45 minutter, tenker jeg.

    Svar
    • Hei Merete, kult med oppegående lesere. Nå kunne jeg funnet på en dårlig unnskyldning, men det var bare dårlig korrekturlesning fra min side igår kveld. Sorry. Det skal være 4-5 minutter. Tusen takk for din oppmerksomhet. jørn

      Svar
  3. Hei Jørn! Du har den kuleste matbloggen i by’n! Helt etter mitt hjerte. Er matblogger selv, men må bare bøye meg i støvet. Keep up The good work! Mvh Helle

    Svar
    • Hei Helle, tusen takk for hyggelig mail. Artig å høre at folk som deg liker det jeg skriver. Skal øyeblikkelig sjekke ut din side helleskitchen, kult navn forøvrig.God helg. jørn

      Svar
  4. Hei, serverte denne retten igår kveld til senja jente gjengen min, vellykket må sies! 🙂 alle var fornøyde! 🙂
    Jeg har prøvd flere av rettene dine – helstekt kylling var en opplevelse, heretter blir det slik! Veldig fin blogg!
    God søndag! Mhh Eilen

    Svar
    • Hei Eilen, takk for mail. Artig å høre at jentene fra Senja likte retten til Mona. Det blir hun sikkert glad for.Tusen takk for at du følger bloggen. Lover at det kommer flere fine oppskrifter. Ha en fin uke. Jørn

      Svar
  5. Her kan man godt variere og tilsette flere grønnsaker om man vil det som for eksempel paprika, gulrot osv. Bare ta hensyn til bitstørrelse og koketid. Savna chili i denne asia/thaiinspirerte retten. Utrolig inspirerende blogg forresten.

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,