De varme dagene etter påsken, fikk meg til å hente frem min gode gamle italienske iskremmaskin Gaggia Gelatiera, og det til vill jubel fra La famiglia. Jeg lagde en klassisk italienskinspirert vaniljeis, som jeg plasserte oppi en jordbær- og rabarbrasuppe. Gjestene hoppet i taket, og ba om ekstranummer, og det fikk de, for en gammel artist liker å få jubel. Som den rutinerte underholderen jeg er, har jeg selvfølgelig mange flere ekstranummer på lager. Disse har jeg tenkt å dele utover våren på Trøffelhelt, men først jordbær- og rabarbrasuppe med vaniljeis. Det er en vinnerdessert!

 

6a7a0160-38f7-45b2-8487-448187bf78a6

JORDBÆR- OG RABARBRASUPPE

For 4 personer

Du trenger:

  • 300 G RABARBRA
  • 100 G JORDBÆR
  • 4 SS SUKKER
  • 3 DL VANN
  • 4 SS CRÈME FRAICHE

Slik gjør du:

SKRELL RABARBRAEN, DEL DEN I BITER OG KOK I VANN OG SUKKER TIL DEN ER MØR.

KJØR DET HELE I KJØKKENMASKIN TIL SUPPEN HAR EN FIN KONSISTENS.

AVKJØL.

NÅR DEN ER KALD, KJØR SUPPEN PÅ NYTT MED RENSEDE JORDBÆR.

SERVER MED NOEN FRISKE BÆR I SUPPEN SAMMEN MED VANILJEIS

PYNT EVT. MED BLADER AV KRYDDERPLANTE (MYNTE, SITRONMELISSE O.L)

 

 

VANILJE IS PÅ ITALIENSK

 

For 4 personer

Du trenger:

  • 425 ml FLØTE
  • 125 ml MELK
  • 1 FRISK VANILJE STANG
  • 4 EGGE PLOMMER
  • 90 G SUKKER

Slik gjør du:

  1. HA MELK OG FLØTE I EN STOR PANNE.
  2. SKRAP VANILJ FRØENE AV STANGEN OPPI PANNEN.
  3. HA DERETTER STANGEN OPPI.
  4. VISP EGGEPLOMMEN OG SUKKER SAMMEN, SAKTE I 10 MIN. TIL DET ER BLEKT OG TYKT.
  5.  HA LITT VARM KREM I EGGEDOSISEN, OG BLAND DETTE.
  6. HA DERETTER ALT OVER I PANNEN, OG KOK OVER LAV VARME. NÅR DET NESTEN NÅR KOKEPUNKTET OG ER TYKT, HELLES DETTE OVER I EN BOLLE TIL AVKJØLING. TA DEN SKRAPETE VANILJE STANGEN UT AV BLANDINGEN.
  7. KJØRES SÅ I ISMASKINEN TIL DEN ER FERDIG.
  8. ANRETTES MED EN STOR (ELLER TO…) IS KULE OPPI JORDBÆR OG RABARBRA SUPPEN.

 

 

Bli med på praten! 2 kommentarer

  1. Er ikke det veldig stor andel fløte i forhold til melk? En italiensk gelato skal vel ha mindre fett enn konvensjonell iskrem? Eller er det måten å lage creme anglaise på som gjør at det blir italiensk? Er dette en luksus is laget på italiensk måte?

    Svar
    • Hei, takk for melding. Du har helt rett at vanligvis bruker italienere mer melk enn fløte i sin gelato, men min oppskrift har jeg fått av en kokk på en «fine-dining» restaurant, hvor man har valgt mer fløte enn melk. Jeg har laget denne i nesten 20 år, og elsker denne. Men hvis du ønsker å forandre på mengden eller bytte om, så går jo det fint. Persisk is inneholder ofte bare melk, og det er også meget godt. Så alt til sin tid og til sitt ønske. Lykke til. Jørn

      Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Dessert, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,