Pulled Pork er lykken foran BBQ-grillen i sommer, men det krever forberedelser. Men hva gjør man ikke for de man er glade i. Rundt påsketider startet jeg min BBQ sesong, og i år fikk jeg lyst å lage Pulled Pork, «svine plukk». Du kan enten kjøre denne operasjonen inne i ovnen, eller ta det på grillen ute. Begge deler vil uansett gi deg stor mat-lykke. Jeg serverte det på burgerbrød med coleslaw. Familien min satt lenger til bords enn vanlig, og aldri før har det blitt loddtrekning om den siste ekstra-porsjonen. Da blir man lykkelig som kokk. Jeg gjorde mine forberedelser 4 dager i forkant. Man kan sikkert jukse med å la det ligge i rub over natten. Men det er ofte dumt å jukse i matlaging.

Pulled Pork

Du trenger:

  • 1,5 kg svinenakke
  • 50 g brun farin
  • 20 g salt
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss chiliflakes
  • 5 hvitløkfedd (pulver)
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ts knust spisskummin
  • (2 ss malt fenikelfrø – hvis du får tak i )
  • 2 dl eplejuice/ Olivenolje

Slik gjør du:

  • Lag en rub av alt det tørre. Smør steken inn med olivenolje eller eplejuice, og rull steken deretter i ruben.
  • La den ligge i en boks med lokk, i kjøleskapet i 2-4 dager.
  • Steking: Legg kjøttet under folie i en langpanne, Stekes svinet på 200 grader i 1 time.
  • Deretter 7 timer på 120 grader. Til kjøttet løsner når du presser gaffelen forsiktig oppå steken.

Coleslaw

Du trenger:

  • 300 g sommerkål eller hodekål
  • 1 stk gulrot
  • 1 grønt syrlig eple
  • 2 ss finhakkede sylteagurk
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss HP saus
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Rens grønnsakene, og finsnitt kålen.
  • Gulrot og eple renskes og rives på rivjern.
  • Bland majones og crème fraiche sammen med sitronsaft, sukker og HP saus. Ha oppi finhakket sylteagurk, salt og pepper.
  • Bland sausen med de finsnittede grønnsakene, og bland godt.

images-5

 

Join the conversation! 1 Comment

  1. Veldig godt! Synes vi skal innføre et godt norsk navn på denne retten. «Grafse gris» et fint norsk navn

    Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,