Pulled Pork er lykken foran BBQ-grillen i sommer, men det krever forberedelser. Men hva gjør man ikke for de man er glade i. Rundt påsketider startet jeg min BBQ sesong, og i år fikk jeg lyst å lage Pulled Pork, «svine plukk». Du kan enten kjøre denne operasjonen inne i ovnen, eller ta det på grillen ute. Begge deler vil uansett gi deg stor mat-lykke. Jeg serverte det på burgerbrød med coleslaw. Familien min satt lenger til bords enn vanlig, og aldri før har det blitt loddtrekning om den siste ekstra-porsjonen. Da blir man lykkelig som kokk. Jeg gjorde mine forberedelser 4 dager i forkant. Man kan sikkert jukse med å la det ligge i rub over natten. Men det er ofte dumt å jukse i matlaging.

Pulled Pork

Du trenger:

  • 1,5 kg svinenakke
  • 50 g brun sukrin ( Jeg dropper vanlig sukker, og erstatter med brun sukrin)
  • 20 g salt
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss chiliflakes
  • 5 hvitløkfedd (pulver)
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ts knust spisskummin
  • (2 ss malt fenikelfrø – hvis du får tak i )
  • 2 dl eplejuice/ Olivenolje

Slik gjør du:

  • Lag en rub av alt det tørre. Smør steken inn med olivenolje eller eplejuice, og rull steken deretter i ruben.
  • La den ligge i en boks med lokk, i kjøleskapet i 2-4 dager.
  • Steking: Legg kjøttet under folie i en langpanne, Stekes svinet på 200 grader i 1 time.
  • Deretter 7 timer på 120 grader. Til kjøttet løsner når du presser gaffelen forsiktig oppå steken.

Coleslaw

Du trenger:

  • 300 g sommerkål eller hodekål
  • 1 stk gulrot
  • 1 grønt syrlig eple
  • 2 ss finhakkede sylteagurk
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraiche ( Her kan du bruke Laktose fri)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss brun sukrin ( Jeg dropper banlig sukker, og erstatter med brun sukrin)
  • 1 ss HP saus ( Det er Gluten i dette produktet, og derfor kan du droppe dette. Evt. erstatte med Soya saus som ikke innehiolder Gluten)
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Rens grønnsakene, og finsnitt kålen.
  • Gulrot og eple renskes og rives på rivjern.
  • Bland majones og crème fraiche sammen med sitronsaft, sukker og HP saus. Ha oppi finhakket sylteagurk, salt og pepper.
  • Bland sausen med de finsnittede grønnsakene, og bland godt

Allergener:

HP saus – inneholder Gluten

Norsk Cøliaki Forening (NCF) har skrevet at soyasaus kan være problematisk for de med cøliaki fordi det finnes mange ulike merker, hvor noen kan inneholde gluten. Det er derimot slik at soyasaus vil være naturlig glutenfritt dersom den er fermentert to ganger.

images-5

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Veldig godt! Synes vi skal innføre et godt norsk navn på denne retten. «Grafse gris» et fint norsk navn

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,