
3. september 2016 — Jørn Hoel
Tabbouleh av bulgur, sommersquash og edamame gir deg en deilig sunnhetsfølelse
Prøv denne arabiske salaten, som både er sunn og nydelig på smak. Den passer som en lunsj rett, eller som en rett i en større meny. For de fleste av oss, er dette uvante smakskombinasjoner. Jeg garanterer «hjemlig-lykke.» Jeg hadde gleden av å servere dette flere ganger i sommer, og gjestene mine var henrykt. Og best av alt; de ba meg om oppskriften.
TABBOULEH AV BULGUR MED SOMMERSQUASH OG EDAMAME
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 ½ dl bulgur
- 1 ½ dl kokende vann
- 1-2 hvitløk fedd
- 2 ss nøtteolje
- Limesaft
- Salt og pepper
- 1 liten sommersquash ( Baby Squash)
- 150 g sukkererter
- 1-2 chilier
- 200 g edamamebønner
- 50 g salte pistasjenøttekjerner
- 100 g granateplekjerner
- 1 ½ – 2 dl hakket persille, koriander og mynte
- 4 pitabrød
Slik gjør du:
- Ha bulguren i en skål, og hell kokende vann over. Dekk skålen med plastfilm, og la bulguren trekke til den har suget opp all veske.
- Rens og knus hvitløkfeddene.
- Smak til bulguren med hvitløken, olje, limesaft samt salt og pepper.
- Skyll squashen, sukkereretene og chilien. Riv squashen grovt, og skjær sukkerertene og chili i snitter på skrå. Bland alle tre ingredienser inn i bulguren sammen med resten av ingrediensene, og smak på den ferdige tabbouleh. Smak til med evt. Mer olje, limesaft eller salt og pepper i.
- Servér med lunet pitabrød.