Prøv denne arabiske salaten, som både er sunn og nydelig på smak. Den passer som en lunsj rett, eller som en rett i en større meny. For de fleste av oss, er dette uvante smakskombinasjoner. Jeg garanterer «hjemlig-lykke.» Jeg hadde gleden av å servere dette flere ganger i sommer, og gjestene mine var henrykt. Og best av alt; de ba meg om oppskriften.

IMG_2801 (1)




TABBOULEH AV BULGUR MED SOMMERSQUASH OG EDAMAME

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 ½ dl bulgur
  • 1 ½ dl kokende vann
  • 1-2 hvitløk fedd
  • 2 ss nøtteolje
  • Limesaft
  • Salt og pepper
  • 1 liten sommersquash ( Baby Squash)
  • 150 g sukkererter
  • 1-2 chilier
  • 200 g edamamebønner
  • 50 g salte pistasjenøttekjerner
  • 100 g granateplekjerner
  • 1 ½ – 2 dl hakket persille, koriander og mynte
  • 4 pitabrød

Slik gjør du:

  • Ha bulguren i en skål, og hell kokende vann over. Dekk skålen med plastfilm, og la bulguren trekke til den har suget opp all veske.
  • Rens og knus hvitløkfeddene.
  • Smak til bulguren med hvitløken, olje, limesaft samt salt og pepper.
  • Skyll squashen, sukkereretene og chilien. Riv squashen grovt, og skjær sukkerertene og chili i snitter på skrå. Bland alle tre ingredienser inn i bulguren sammen med resten av ingrediensene, og smak på den ferdige tabbouleh. Smak til med evt. Mer olje, limesaft eller salt og pepper i.
  • Servér med lunet pitabrød.

unspecified

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Middag, Oppskrift, Råvarer, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,