Knutekålsalat

Jeg må innrømme at Knutekål er en grønnsak jeg alltid har styrt unna. Mest fordi jeg aldri har skjønt hva jeg skal bruke den til. Men da jeg var innom TV-programmet «16 uker i helvete», og fikk en mer bevisst  kjærlighet til alt det grønne i den gastronomiske verden. Jeg ble åpen for nye retninger. Knutekål er en spennende grønnsak, med mange muligheter, og i mitt tilfelle ble det til en liten salat, for å tenne mitt grønne hjerte. Knutkål er dessuten en meget sunn grønnsak, og er dobbelt så næringsrik på C og B vitaminer, som blomkål. Så det er verdt å rette litt fokus på denne lille runde saken. Dette kan enten være en hyggelig lunsjrett, eller som en del av en større middag. Du kan prøve den nå og eller til sommeren på terrassen. Denne overrasker.

KNUTEKÅL SALAT MED AGURK OG FLØTE DRESSING

Du trenger:

2 knutekål
1 agurk
2 ss kapers
1 sjalottløk
1 Kjørvel
1 dill bunt
2 dl olivenolje
1 dl fløte (Du kan bruke Laktosefri )
1 dl melk (Du kan bruke laktosefri)
½ dl dillolje
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

1.Ha hele dill bunten oppi en Foodprosessor, sammen med olivenoljen. Kjør den i 2 min, til det har blandet seg godt.

2.Sikt oljen gjennom over på et lite glass eller beger. La den hvile i minst 1 time, før du bruker den. Skum av den grønne oljen i toppen med en skje, og ha dette over i en ny beholder, uten vannet som ligger på bunnen.

3.Skrell både knutekål og agurk, og bruk gjerne en mandolin for å skjære grønnsakene i tynne bånd. La dem ligge i isende vann i minst 20 min.

4.Hakk kapers og sjalottløk i små terninger, og legg det i en passende bolle eller skål.

5.Bruk en salatslynge, til å tørke knutekål og agurk, før du blander salaten i skålen,  sammen med kapers og sjalottløken.

6.Bland fløte og melk i en ny skål, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Smaken skal være syrlig.Hell dill oljen over, og rør om. Den skal skille seg.

7. Anrett salaten med sjalottløk og kapers først på fat, deretter heller du fløte dressingen over.

8. Topp det hele med Kjørvel og litt raspet sistronskall.

PS! Hvis du ikke får tak i Knutekål, kan du bytte med Kålrabi eller Blomkål

Fakta om Knutekål: Vi anbefaler gjerne fargerike grønnsaker, men også hvite grønnsaker er sunne. Knutekål har et høyt fiberinnhold og er rik på vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat og kalium. Ernæringsmessig ligner knutekålen en del på blomkål men med et dobbelt så høyt innhold av vitamin C og B-vitaminet folat

Næringsinnhold

Knutekål, rå

Grønnsaker

Per 100 gram

Næringsstoffer
KalorierKilokalorier / Kilojoule 23 kcal 98 kJ
Fett 0,1 g 0,1% fett
Fiber 1,8 g 1,8% fiber
Protein 1,7 g 1,7% protein
Kolesterol 0 mg 0% kolesterol
Karbohydrater 3 g 3% karbohydrater
Salt 0 g 0% salt
Vann 91 g 91% vann

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Knutekål kan også brukes i stedet for poteter, som i ovnsgratinerte poteter med fløte, løk, hvitløk osv. Bra for dem med Diabetes 2, fordi den inneholder mye mindre karbohydrater enn poteter! Verdt å prøve!

    Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Mine største gastronomiske opplevelser, Oppskrift, Råvarer, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,