Jeg sov dårlig i natt. Vet ennå ikke hvorfor, men noen ganger er det bare sånn. Man vet ikke hvorfor. Kanskje drømte jeg om mat, at jeg ikke fikk mat på tallerkenen? At alle butikkene var fri for mat? Vet ikke helt, men marerittet som fulgte meg inn i morgen hadde satt sine spor. Du vet hvordan det er. Øynene er limt igjen. Øyenbrynene peker nedover. Rynkene midt i mellom øynene er dobbelt så tydelige. Hårsveisen står i alle retninger. Stemmen er hesere enn vanlig. Alt er svart. Faen for en dag, tenkte jeg.

Jeg tømte i meg et glass vann, mens jeg laget min nydelige Espresso Lungo på min nye Gaggia Accademia maskin. Presist. Den stemte som alltid. Lykken dukket sakte opp i horisonten. Jeg tenkte jeg skulle prøve å putte noe annet i munnen, etter å ha svelget mine faste inntak av Balance Oil, ZinoBiotic og Xtend fra Zinzino. Helsekost produktene jeg har sverget til i snart fire år, da blikket mitt dalte sakte ned på en pose melblanding fra EQU? Hva pokker er dette? tenkte jeg. Var butikkene virkelig sluppet opp for mat i går, eller var jeg ennå midt i en drøm? Glutenfri…? What the fø..? Bare å helle 8,5 dl vann over melet, bre det ut over et bakepapir, 60 min, og vipps? Hm. Knekkebrød? Nå var summetonen kommet tilbake inni hodet mitt. Jeg stirret på melposen. Tja, kanskje det, sa jeg høyt til meg selv, for å virke litt morgen-spontan.

Jeg fylte en bolle, rørte melet ut i vannet. Hadde det over på to bakepapir. 60 minutter i ovnen. Jeg sjekket mailene mine fra CN Helse Klinikken på Stabekk, og snart kom pipingen fra ovnen. Knekkebrødene var ferdige. Solsikkefrø og gresskarkjerner var tydelige i de nylagde knekkebrødene. Gulost rett på. I munnen. Oi. «Dæven,…syke satan», som en Vesteråling fyrte av seg på Skreifestivalen på Myre forleden, «dette e det beste æ har smakt», sa jeg i takt med stemmen hans inni meg. Dette er faktisk «Verdens beste knekkebrød». Jeg lover. Det er akkurat det det er. Nydelig. Lettspist. Sunt. Sunt. Sunt. Deilig smak. Wao, for en fin start på dagen. Lykken bredte seg rundt i hodet mitt. Dette kommer til å bli min nye favoritt, sa jeg høyt til min kone som rolig hadde bivånet meg under hele opptrinnet, og vurdert om hun skulle ringe noen, for å få meg sjekket.

Etterpå fant jeg ut, at melblandingen var laget av en ernæringsfysiolog fra Nord-Norge. Ann-Christin Hansen fra Kirkenes! Terningene er kastet. Yatzy til henne. Det ble bare 6’ere, og hun vant! Jeg er hektet. Dette er et meget bra produkt å putte i seg hver eneste dag. Og jeg ble reddet av et lite knekkebrød. Ferdig snakket!

PS! Oppskriften står på pakken. Du skal bare tilføre 8,5 dl vann. Røre det godt sammen, og la det stå i 5 min. Viktig å ikke jukse på steketiden, som er 15 min på 200 grader C, og løfte brettene ut av ovnen, dele dem opp i passende knekkebrød størrelser. Inn i ovnen igjen på 180 grader C. Steke i 60 min. Deretter bruker jeg å legge knekkebrødene på rist for avkjøling. Da er det lettere å få dem krispy.

PS2!Melblandingen får du kjøpt direkte fra: https://www.equstore.no

Bli med på praten! 9 kommentarer

 1. For en fantastisk story. Den der blandingen til knekkebrødene fra EQU må jeg bare få tak asap. Kroppen roper etter dem☺️

  Svar
 2. Kan også kjøpes her Jørn, (fant ikke produktet på den siden du henviste til)
  https://www.equstore.no/produkter/EQU%20Melblanding/EQU-Melblanding-500gr
  Wainy

  Svar
 3. Hvor kan jeg kjøpe dette? JACOBS har det ikke.

  Svar
  • Jacobs på Holtet og Meny butikkene har det i avdelingen for Glutenfri mat. Der har de frosne brød og Blinkser. Melblandingen kan du bestille direkte fra https://www.equstore.no/produkter/EQU%20Melblanding/EQU-Melblanding-500gr

   Svar
   • Jeg har vært både på Jacobs og Meny og ingen av stedene hadde de dette knekkebrødet. Veldig irriterende. Hvis du reklamerer for noe, må du sørge for at produktet er der og den henvisningen du gjorde i innlegget hadde ikke noe med knekkebrødet å gjøre. Da kom man til en klinikk for en eller annen type behandling..

   • Fantastisk sur tilbakemelding. Her bruker jeg min egen fritid til å gi folk tips og forslag. Jeg «reklamerer ikke». Jeg tjener ikke ett RØDT ØRE på å skrive om disse oppskriftene. Men for å gi deg et svar du selv kunne funnet; så: Produktene hennes ligger i frysedisken i «GLUTENFRI» avdelingen på Jacobs. Jeg har selv vært å kjøpt der fordi jeg bor like ved. Melblandingen, står det link til, både på min side, og i kommentarfeltet. Hennes egen side: https://www.equstore.no/produkter/EQU%20Melblanding/EQU-Melblanding-500gr Det var meningen de skulle selge dette på CN Helse Klinikken, men siden hun hadde et fullgodt salgsopplegg via Norgesgruppen ( Meny-Jacobs) og hennes eget nettsted, så ble det slikt. Håper du får en strålende påske

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Oppskrift, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , , , ,