Det var under innspillingen av Helt perfekt på TVNorge, at Thomas Giertsen tipset meg om å lage egne smoothies, som en vei til en sunnere livsstil. Når jeg i dag ser episoden jeg deltok i, skjønner jeg hvorfor han kom med anbefalingen. Selv om det meste var skuespill i programmet, så klarte jeg ikke spille bort den bleikfeite looken min. For det var ikke sangen «har en drøm» jeg var lei av, men min likgyldige holdning til egen helse. Så det var bra at en jovial Thomas Giertsen satte meg på tanken, for like etter omgjorde jeg kjøkkenet mitt til et sydende smoothie-verksted, som produserer sunne drikker som forlenger holdbarhetsdatoen til en aldrende pop-sanger med flere tiår.

Nå har jeg holdt på i 2 måneder, og merker stor forskjell. Dagene mine har blitt lettere og smidigere. Selv på dager jeg er livslei og gråggi fra første sekund, lager jeg meg en sunn power-drikk som kickstarter dagen. Enten følger jeg oppskrifter, eller så lager jeg en drikk av det jeg finner i kjøleskapet. Det fine er at disse drikkene med ferske frukter, bær, grønnsaker, korn og frø, tilfører kroppen ekte vitaminer. Noe som føles langt freshere enn å knaske tørre og smakløse vitaminpiller.

81-WPNERp-L._SL1500_

Jeg kjøpte meg en NutriBullett på TV shop til under tusenlappen. I motsetning til meg selv, så er denne maskinen skapt for hurtighet og effektivitet. I tillegg til at den er utrolig enkel å manøvrere, og ikke minst lett å holde ren. Og det er viktige ting når man har hektiske dager og kappløper med klokka.

Etterhvert har jeg avansert til å lage egenkomponerte drikker av restegrønt og -frukt jeg finner i kjøleskapet. Du lærer fort hva som funker, og hva du liker best. Anbefaler deg å prøve noen av disse oppskriftene nedenfor, og om du har en blender fra før, bruker du den. Det er helt ok å være sånn passe nøyaktig. Det viktigste er uansett å være «helt perfekt» inni seg. Lykke til.

fruit-smoothies

Morgen Drikk

 • 1 neve spinat
 • 1/2 avocado
 • 2,5 dl jordbær
 • 2,5 dl mango
 • 1 dl goji bær ( kjøpes i bl.a. Helsekostbutikker)
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I en annen mikser har du ca. 2-3 dl vann. Smak deg til for å finne den konsistensen du helst liker at drikken skal være. Kjør det til en jevn masse. I NutriBullet maskinen tar det 2-5 sekunder.

Bringebær & Blåbær med frø

For 2 personer

 • 1 – 2 håndfulle friske spinatblader
 • 1 banan
 • 1 dl blåbær
 • 1 dl bringebær
 • 1 ss gresskarfrø
 • 1 ss solsikkefrø
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I annen mikser ca.2-3 dl.vann
 • Kjør det til jevn masse. I en NutriBullet maskin tar det 2-5 sekunder.

Kolesterol-dreper

For 2 personer

 • 2 håndfulle frisk grønnkål
 • 2,5 dl blåbær
 • 1/2 banan
 • 1/2-1 dl kokt havregrøt
 • 10 mandler
 • 2 ss rå kakao (Kjøpes i helsekostbutikker)
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I annen mikser ca. 2-3 dl.vann
 • Kjør det til jevn masse. I en NutriBullet maskin tar det 2-3 sekunder.

Diett drikk

For 2 personer

 • 2 håndfulle friske spinat blader
 • 1 banan
 • 1-2 ss gresskarfrø
 • 1 appelsin uten skall og stener
 • 1 gulrot
 • 1 – 2 ss hamp frø
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I annen mikser ca.2-3 dl.vann
 • Kjør det til jevn masse. I en NutriBullet maskin tar det 2-5 sekunder.

En rød drink

For 2 personer

 • 1/4 liten rødbete
 • 10 røde kjernefrie druer
 • 2 små broccoli rosetter
 • 10 bringebær
 • 1 ss goji bær
 • 1/2 liten avocado
 • 1 ss extra virgin olivenolje
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I annen mikser ca.2-3 dl.vann
 • Kjør det til jevn masse. I en NutriBullet maskin tar det 2-5 sekunder.

Annanas, Banan og Kokosmelk

For 2 personer

 • 1/4 annanas
 • litt sitron juice
 • 1/2 eple
 • litt koksmelk
 • 1 banan
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I en annen mikser har du ca.2-3 dl vann.Smak deg til for å finne den konsistensen du helst liker at drikken skal være. Kjør det til en jevn masse. I NutriBullet maskinen tar det 2-5 sekunder.

Appelsin, Gulrot og Ingefær juice

For 2 personer

 • 20 druer
 • 1 eple
 • 2-3 cm ingefær
 • 1 1/2 appelsin
 • 1 gulrot
 • På NutriBullet maskinen fyller du til maks linjen med vann. I en annen mikser har du ca.2-3 dl vann. Smak deg til for å finne den konsistensen du helst liker at drikken skal være. Kjør det til en jevn masse. I NutriBullet maskinen tar det 2-5 sekunder.

Blåbær & Jordbær smoothie

For 2 personer

 • 2,5 dl yoghurt naturell
 • 5 frosne jordbær
 • 2,5 dl blåbær
 • 1 banan
 • 2 ss honning
 • 1 ts gresskarfrø
 • 1 ts solsikkefrø

Bli med på praten! 1 kommentar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,