Til søndagens middag har jeg også valgt å lage Nobu’s New Style Sashimi  av laks. Dette er en deilig variant til tradisjonell sashimi, og er en av mine favoritter. Enkelt og utrolig smakfullt.

Ny sashimi stil av Nobu Matsahisa

For 4 personer

Du trenger:

  • 2 ss hvite sesam frø
  • 250-350 g sashimi kvalitet laks, skåret i tynne skiver på skrått
  • 2 hvitløkfedd, finhakket eller som puré (2 ts)
  • Frisk ingefærrot skåret i fine julienne stilker
  • Vårløk skåret i fine julienne stilker
  • 4 ss soya sauce
  • 4 ss Yuzu juice eller presset sitron saft
  • 12 ss extra-virgin olive olje
  • 4 ss sesame olje

Slik gjør du:

  1. I en liten stekepanne over medium varme, varmer du opp sesam frø til de blir gyllen, og lukter godt. Ta av varmen, og la dem ligge i en liten bolle.
  2. Annrett fisken på en tallerken. Gni fisken inn med litt hvitløk. Legg ingefær og vårløk over fisken. Sprinkel litt soya saus og sitron juice over. Ha deretter over sesamfrøene.
  3. Varm opp olivenoljen og sesam oljen i en sauspanne, til det begynner å koke. Hell det rett over fisken, og server umiddelbart.

 

Join the conversation! 4 Comments

  1. Hei Jørn. Øyvind Fjeldheim som melder. Ja denne retten er fantastisk. Jeg har laget tv program om Øyvind Nesheim som kommer på TV 2 første påskedag klokken 20. Hørte han hadde møtt deg noen ganger. Det bør du få med deg. Har besøkt han på Nobu Hawaii og i Hong Kong, og truffet Nobu selv i LA. Vi er en gjeng kokker og journalister som samles for mat av og til, send meg nummeret ditt så inviterer jeg neste gang. Øyvind

    Sendt fra min iPhone

    Den 4. apr. 2014 kl. 23:39 skrev «Trøffelhelt» <comment-reply@wordpress.com>:

    Jørn Hoel posted: » Til søndagens middag har jeg også valgt å lage Nobu’s New Style Sashimi av laks. Dette er en deilig variant til sashimi, og er en av mine favoritter. Enkelt og utrolig smakfullt. Ny sashimi stil av Nobu Matsahisa For 4 personer Du trenger:»

    Svar
    • Hei Øyvind,
      takk for hilsen, og for et fint program med Øyvind Nesheim. Artig å se.
      Jeg er klar for kokkelering. tel.92620888
      Jørn

      Svar
  2. Jeg har laget noe lignende, men da anrettet jeg lakseskivene oppå varm risotto. Risotto laget med fiskekraft. Fint å servere til folk som er skeptiske til rå fisk.

    Torfinn

    Svar

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Matopplevelse, Oppskrift

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,