
28. april 2014 — Jørn Hoel
En skje med smak av himmel
Denne oppskriften garanterer lambadastemning i kjeften på deg som elsker is og sorbeter. Lett å lage og himmelsk på smak. Mascarpone er uvanlig for mange i denne sammenhengen, men gir en spesielt fløyelsmyk konsistens i sorbeter og iskremer. En hemmelig ingrediens som løfter deg og desserten til stjernene. Jeg kjører sorbeten i min italienske Gaggia Gelatiera, en desidert favoritt på markedet. Slipp sansene løs og nyt!
I enkelte innvandrer- og dagligvarebutikker med godt sortiment kan man finne pasjonsfruktjuice eller -saft, som frossen eller på kartonger. Det viktige er at den er fri for tilsetninger slik at det kun er ren juice som erstatter den ekte pasjonsfruktsaften.
APPELSIN- OG PASJONSFRUKTSORBET
Du trenger:
- 2 dl nypresset appelsinsaft
- 200 gram sukker
- 10 gram revet ingefær
- 1,5 dl saft av pasjonsfrukt
- 2,5 dl yoghurt
- 250 gram mascarpone
Slik gjør du:
- Kok opp saften av appelsin og pasjonsfrukt sammen med sukker og ingefær.
- La det trekke i 20 min. Avkjøl til romtemperatur, sil og bland med yoghurt og mascarpone.
- Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.
Hei Jørn.
Har laget min første porsjon is.
Brukte din oppskrift på «APPELSIN- OG PASJONSFRUKTSORBET» .
Det ble en ypperlig dessert. Når jeg ser på bilde av din Is og sammenligner med den jeg laget,
lurer jeg på om du har modifisert oppskriften. Bruker du mindre mengde av yoghurt og
mascarpone ?