Etter vel mange råflotte grillopplevelser i sommervarmen, kjente jeg at løpeturene på tredemølla hadde begynt å lide. Svetteperlene ble til små elver, og de avtalte fettmålingene hos min ernæringsfysiolog på Volvat, ble avlyst med tomme unnskyldninger om et hektisk arbeidsprogram. Jeg, som skal løpe med Nitimens lyttere førstkommende lørdag på Hønefoss, bør helst være i mitt livs form når jeg stiller i det legendariske Hank Williams minneløp. Jeg kan ikke ramle av lasset uken før når dette har vært målet siden januar. Og treningsiver alene bringer meg ikke i mål, ihverfall ikke om jeg overlever på festlige kjøttretter fra grillen. På tide med en god gammeldags fiskegryte!

På Vulkan Fisk lå kveitefiletene fra Helgelandskysten klar, som jeg satte sammen til en fiskegryte av de sjeldne. Det er noe spesielt med fisk og grønnsaker om våren. Det er sunt og fresht, og etterlater oss mette og lette med en inspirerende følelse av energi, som jo er hva vi trenger. Lettvint er det og. Da jeg møtte OL-mesteren Olav Tufte, fikk jeg en kjapp innføring i hans kosthold. Ingen avanserte dietter, kun enkel, sunn norsk mat. Den maten vi fikk hjemme, da vi vokste opp, allà denne enkle fiskegryta. Prøv selv, og kick-start sommeren med en deilig fiskegryte som passer for store og små.

KVEITE FRA HELGELAND MED NYPOTET, SOMMERKÅL, TOMAT OG VÅRLØK.

For 4 personer

Du trenger:

 • 800 g kveitefilet, skinn og beinfri
 • 1 sommerkål
 • 8 dl fiskekraft (jeg blandet fisk- og kyllingkraft)
 • 4-5 ss smør
 • gressløk
 • 7-8 cherrytomater, halvert
 • 4-5 vårløk
 • salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Del kveitefileten i passende porsjonsstykker.
 2. Vask og rens nypotetene godt.
 3. I en passende gryte, koker du fiskekraften først. Bruk gjerne terninger, hvis du ikke lager din egen kraft på grønnsaker og fiskeavskjær.
 4. Legg potetene oppi gryten, og la de trekke 5 min
 5. Skjær opp sommerkålen i strimler, og legg oppi gryten.
 6. Ha kveitefiletene oppi, og la dem trekke i 6-7 min.
 7. Snitt vårløken i runde skiver på 1 cm bredde. Etter å ha kokt fisken i 4 min, har du vårløken og tomat oppi gryten.
 8. Ha smør og gressløk oppi gryten rett før servering. La det blandes seg godt med kraften, og servér.

 

Kveite1

Bli med på praten! 2 kommentarer

 1. It’s really a cool and useful piece of information.
  I am satisfied that you simply shared this useful info with us.
  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  Svar

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Matopplevelse, Middag, Oppskrift, Sunnhet

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,