
9. oktober 2012 — Jan Villard
Carpaccio av kalvefilet
Dette er en herlig og enkel rett som kan brukes til forrett, eller en mindre middagsrett.
Ingredienser:
- Et godt stykke kalvefilet. Sikt litt høyt og finn en god slakterforretning. Vikitg at kjøttet er mørnet godt.
- Brødbiter (gjerne helkorn). Du kan godt bruke ristede nøtter/pinjekjerner i steden.
- Parmasan
- Ruccula
- God olivenolje – her kan du også med hell være litt kresen på oljen
Slik gjør du:
- Steke hele fileten noen sekunder rundt på alle kanter for å få en stekeflate. Pakk den inn og legg den i fryseren i ca 1 time. Da blir det enklere å skjære tynne fine skiver.
- Skjær tynne skiver kjøtt og fordel på tallerken
- Skjær opp brødbiter. Smelt smør i panne, fres hvitløken og rist brødkrutonger.
- Skav og legg på Parmasan
- Ha på Ruccula
- Dryss over olivenolje
- Salt og pepper
- Vin: Ripasso eller Barbera