9. oktober 2012

Carpaccio av kalvefilet

Dette er en herlig og enkel rett som kan brukes til forrett, eller en mindre middagsrett.

 

Ingredienser:

  • Et godt stykke kalvefilet. Sikt litt høyt og finn en god slakterforretning. Vikitg at kjøttet er mørnet godt.
  • Brødbiter (gjerne helkorn). Du kan godt bruke ristede nøtter/pinjekjerner i steden.
  • Parmasan
  • Ruccula
  • God olivenolje – her kan du også med hell være litt kresen på oljen

Slik gjør du:

  • Steke hele fileten noen sekunder rundt på alle kanter for å få en stekeflate. Pakk den inn og legg den i fryseren i ca 1 time. Da blir det enklere å skjære tynne fine skiver.
  • Skjær tynne skiver kjøtt og fordel på tallerken
  • Skjær opp brødbiter. Smelt smør i panne, fres hvitløken og rist brødkrutonger.
  • Skav og legg på Parmasan
  • Ha på Ruccula
  • Dryss over olivenolje
  • Salt og pepper
  • Vin: Ripasso eller Barbera

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategori

Forrett, Middag, Oppskrift, Sunnhet

Stikkord

, , ,