Vel tilbake fra turné i Finnmark, er det om å gjøre å komme igang med lette og enkle oppskrifter igjen. Det er av og til vanskelig å finne fersk fisk på mandager, men laks er veldig tilgjengelig om dagen. I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris eller poteter er den komplett. Jeg dropper det siste, siden jeg skal være ekstra hjem-fra-turné-sunn, og legger på litt ekstra grønt.

Du trenger:

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper
  • Salat
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 stk eple, grønt
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk avokado
  • Dressing
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts havsalt
  • ris som tilbehør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
  3. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  4. Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  1. Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
  2. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
  3. Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  1. Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
  2. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.

Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.